Kontitek gradi fabriku u Subotici

Nemačka kompanija Kontitek (ContiTech) objavila je danas da će uložiti više od deset miliona evra u novu fabriku u Srbiji. U fabrici u Subotici, koja treba da počne da radi sredinom iduće godine, proizvodiće se creva za automobilsku industriju koja će koristiti evropski proizvođači automobila za pogonske sisteme. Do 2016. druga Kontitekova fabrika u Srbiji trebalo bi da ima 300 zaposlenih. Subotica je na dobrom mestu za potrošače. Uslovi na tržištu rada su takođe dobri. Fabrika će se graditi na površini od 7.000 kvadratnih metara u slobodnoj zoni, u industrijskom parku Mali Bajmok. Ugovor o gradnji će biti potpisan najkasnije u novembru, a Grad Subotica i država Srbija će obezbediti podršku investiciji. Kontitek je 2009. u Srbiji kupio preduzeće Kolubara univerzal i od tada u Velikim Crljenima, u blizini Beograda, proizvodi transportne trake za tržišta centralne i istočne Evrope.

Kontitek gradi fabriku u SuboticiNemačka kompanija Kontitek (ContiTech) objavila je danas da će uložiti više od deset miliona evra u novu fabriku u Srbiji.

U fabrici u Subotici, koja treba da počne da radi sredinom iduće godine, proizvodiće se creva za automobilsku industriju koja će koristiti evropski proizvođači automobila za pogonske sisteme.

Do 2016. druga Kontitekova fabrika u Srbiji trebalo bi da ima 300 zaposlenih.

"Subotica je na dobrom mestu za naše potrošače. Uslovi na tržištu rada su takođe dobri", istakao je direktor Kontitek fluid tehnologije Matijas Šenberg dodajući da će ta fabrika biti blizu sestrinskih u Segedinu i Temišvaru.

Fabrika će se graditi na površini od 7.000 kvadratnih metara u slobodnoj zoni, u industrijskom parku Mali Bajmok.

Kontitek navodi i da će ugovor o gradnji biti potpisan najkasnije u novembru, kao i da će Grad Subotica i država Srbija obezbediti podršku investiciji.

Kontitek je 2009. u Srbiji kupio preduzeće Kolubara univerzal i od tada u Velikim Crljenima, u blizini Beograda, proizvodi transportne trake za tržišta centralne i istočne Evrope.

Kompanija Kontitek fluid tehnologija je u 2010. godini prodala proizvode za 1,12 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik